rólunk

Mindegy mi történik, csak bor legyen!

Vörös boraink egy része…

…a kisebb mennyiségek, hagyományos káci kádban, kézzel csömöszölve erjednek, míg a nagyobb tételek egy modern hűthető-fűthető erjesztőtartályban, gépi segítséggel.

Illatos, a Hajós-Bajai borvidékre jellemző borok…

…várnak rátok a Hajós pincefalu szélén található pincészetünkben.

Családunk 1979 óta foglalkozik bor készítésével és vendéglátással. Kezdetben folyóbor előállításával foglalkozott a pince. Ezt egy erős turista forgalom követte, majd pályázni kezdtünk, amik segítségével felújítottuk a pincelyukakat, és új technológiába ruháztunk be. Az ászokhordós bor érlelésről áttértünk a reduktív borok készítésére.

3000 literes kóracél, hűthető-fűthető tartályokat vettünk, melyek segítségével irányítottan tudjuk erjeszteni borainkat megőrizve minden csodás ízt és illatot a fehér és rozé tételeknél.

Takács borok

Erjedés után a fehér és rozé borok…

…palackba vagy úszófedeles tartályba kerülnek, a vörösek pedig fahordóba vagy úszófedeles tartályba pihennek még egy kicsit.

Pincénk 5 hektárról behozott szőlőből készít bort, a maradék 3 hektár termését pedig szőlőként értékesítjük.

Fajtáink a Tramini, Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és a Pinot Noir. De nemsokára Rajnai rizlinget is kóstolhattok nálunk a Nyitott Pince rendezvényeken, valamint augusztusban Balatonbogláron, szeptemberben pedig Szegeden és Kiskunfélegyházán.

Keressetek minket, ha szeretnétek részt venni egy hangulatos borkóstolón és csettegőzésen a pincefaluban és a szőlőültetvények között vagy ha szeretnétek egyet otthon koccintani boraink egyikével!

Üdvözlettel:
Takács Lajos
Takácsné Villányi Patrícia
Takács Gábor

Takács Pince