rólunk
Mindegy mi történik, csak bor legyen!
Vörös boraink egy része…
…a kisebb mennyiségek, hagyományos káci kádban, kézzel csömöszölve erjednek, míg a nagyobb tételek egy modern hűthető-fűthető erjesztőtartályban, gépi segítséggel.
Illatos, a Hajós-Bajai borvidékre jellemző borok…
…várnak rátok a Hajós pincefalu szélén található pincészetünkben.
Családunk 1979 óta foglalkozik bor készítésével és vendéglátással. Kezdetben folyóbor előállításával foglalkozott a pince. Ezt egy erős turista forgalom követte, majd pályázni kezdtünk, amik segítségével felújítottuk a pincelyukakat, és új technológiába ruháztunk be. Az ászokhordós bor érlelésről áttértünk a reduktív borok készítésére.
3000 literes kóracél, hűthető-fűthető tartályokat vettünk, melyek segítségével irányítottan tudjuk erjeszteni borainkat megőrizve minden csodás ízt és illatot a fehér és rozé tételeknél.
Erjedés után a fehér és rozé borok…
…palackba vagy úszófedeles tartályba kerülnek, a vörösek pedig fahordóba vagy úszófedeles tartályba pihennek még egy kicsit.
Pincénk 5 hektárról behozott szőlőből készít bort, a maradék 3 hektár termését pedig szőlőként értékesítjük.
Fajtáink a Tramini, Cserszegi fűszeres, Irsai Olivér, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon és a Pinot Noir. De nemsokára Rajnai rizlinget is kóstolhattok nálunk a Nyitott Pince rendezvényeken, valamint augusztusban Balatonbogláron, szeptemberben pedig Szegeden és Kiskunfélegyházán.
Keressetek minket, ha szeretnétek részt venni egy hangulatos borkóstolón és csettegőzésen a pincefaluban és a szőlőültetvények között vagy ha szeretnétek egyet otthon koccintani boraink egyikével!
Üdvözlettel:
Takács Lajos
Takácsné Villányi Patrícia
Takács Gábor